om oss…

 


…Anna-Karin Nyfjäll

Anna-Karin är hjärtat i In the Moods verksamhet – kreatören som ständigt är i rörelse. Hon drivs av glädje när hon skapar vackra miljöer och inspireras av resor och möten mellan människor. I över 20 år har hon arbetat med konsten att skapa spännande miljöer runt omkring sig.Tidigare grundade och drev hon inredningsbutiken Årstiden och vann flertalet priser och utmärkelser vid olika mässor för butikens monter.

Hon tar uppdrag som stylist och gör reportage. Nu senast i decembernumret av Hus & Hem Trädgård visar hon hur man binder en julkrans. Anna-Karin kommer även att anordna kurser i blomsterbindning så håll ögonen öppna.

Sagt om Anna-Karin: ”Hon är en eldsjäl och kan konsten skapa magiska miljöer av ingenting och allt, blandar såväl rostiga plåtbitar som blomsterkransar. Hur hon gör, vet ingen men simsalabim så har hon     skapat Narnia


…Sussie Skande

Efter nästan 30 år i IT-branchen sadlade Sussi om till antikhandlare på heltid.
En livslång passion till gamla möbler, textilier och kuriosa kombinerat med ett idogt samlande, skapade grunden till hennes butik ”Callian Antikt & Brocante”. De franska influenserna tillkom efter det att familjen skaffat sig ett litet hus i södra Frankrike, och Sussi vänligt men bestämt krävde att bilresorna till Frankrike skulle inkludera en släpkärra till alla fynd som infångades på marknader runt om i Provence.
Numera sätter sig Sussi bakom ratten och kör de 240 milen ner till familjens lilla hus ungefär fyra gånger om året, och då förstås med en stor släpkärra som på hemresan är full med nya franska fynd.Vill du veta mer om Sussie så följer du hennes blogg här!


…Lotta Luxenburg

Lotta Luxenburg driver Lolux, den lilla fina fristående secondhand-butiken i In The Mood.
En spännande mix av noga utvalda kläder, skor och väskor som blandas med nya smycken och sjalar.
Hennes sortimentet ändras ständigt efter säsong och det finns oftast bara ett plagg av varje så kom på regelbundna besök.

Har du kläder du vill bli av med?
Lotta tar emot kläder för kommissionsförsäljning och finns i butiken på måndagar och tisdagar. Dessa dagar är bäst lämpade för inlämning av kläder.


…Annie Norell Beach

Ny fas i livet! Efter ett spännande och mångskiftande yrkesliv kring barnrättsfrågor var det dags för en annan slags passion – fårskinn och hantverk. Av en mentor i Småland lärde hon sig att sy lammskinnsfällar enligt gammal svensk tradition och började kombinera dem med en annan kärlek – unika, ibland antika, ofta handvävda eller handsydda tyger från olika delar av världen. Resultatet blir magiska fällar i olika storlekar, helt vanebildande att kura ihop sig under. Titta på hennes hemsida här. Varannan lördag jobbar hon i butiken.


…Karin Björkquist

Ett arrangemang i maskrosfälten med en grupp 9-åringar – det började redan då för Karin Björkquist. Lusten att fånga bilder av sin omgivning, att ta vara på detaljer i naturen, att söka olika ljus under dygnets alla timmar, väcktes kanske då men utvecklades och blomstrade under åren.Idag, 25 år senare är Karin en av de mest engagerade fotograferna inom inredning- och porträttfotografi.
Hennes bilder syns i bland annat Elle Interiör, Sköna Hem, Lantliv, Tidningen Vi m.fl.
Karin har även fotat två böcker om broderier utan att själv lägg ett enda stygn i kors. Söker du en fotograf med blick för ljus, form och detaljer. Må vara ett portätt, ett citronträd eller en naken turkos vägg på ett bageri i Samarkand, då har du hittat din kvinna för uppdraget.Vill du veta mer om Karins fotografier besöker du hennes hemsida här!